Goji použití a recepty - (Kustovnice čínská)

goji Plody kustovnice čínské se konzumují nejen jako doplněk stravy ve formě nápojů či bobulí, ale najdou si široké spektrum využití v kuchyni. Z plodů Goji Berry si můžete připravit velmi chutné recepty.

Mezi nejoblíbenější Goji recepty patří:

Tvarohový koláč s kustovnicí

Tvarohové koláče s kustovnicí jsou oblíbenou pochoutkou, která není náročná finančně ani časově. Budete potřebovat 150g hladké mouky, 150g másla, 80g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr a 1 lžičky prášku do pečiva. Na polevu pak 150 g moučkového cukru, 500 g tvarohu a 2 vejce. A samozřejmě také kustovnici, rozinky a brusinky.

Z ingrediencí udělejte těsto a to vtlačte do formy. Nezapomeňte ji vymazat máslem a vysypat moukou či ji vyložit pečícím papírem. Těsto nechte na šest minut předpéct na 180° a mezitím si připravte tvarohovou polevu. Je to velmi jednoduché,umíchejte tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem. Vyšlehejte z bílků žlutý sníh a zamíchejte do tvarohu. Po šesti minutách vyjměte z trouby těsto a rozprostřete na něj tvarohovou směs. Tu ozdobte sušenými plody goji, rozinkami a brusinkami a nechte koláče na 20 minut dopéct na 180°. Tip na závěr – aby plody změkly, nechte je krátce namočené ve vodě.

Goji s müsli

Pokud máte rádi müsli, můžete si připravit Goji s müsli. To patří mezí oblíbené a hlavně časově nenáročné pochoutky, které můžete konzumovat třeba každý den. Připravte si 250g ovesných vloček, 50 g kustovnice čínské, 100 g směsi ořechů, mandlí a rozinek a 75 g přírodního třtinového cukru. Postup přípravy je následující:

Smíchejte vločky a cukr do většího hrnce a pražte do té doby, než se cukr rozpust a vločky zezlátnou. Stále míchejte a přidejte kustovnici, oříšky a rozinky. Pokud Vám v müsli chutná ovoce, čokoláda či cornflakes, dolaďte podle své chuti. Připravenou směs můžete zalít mlékem. Získá vynikající karamelovou chuť a skvělé Vás naladí na celý den.

TIP:

Zde můžete koupit Goji - Kustovnice čínská
za nejvýhodnější cenu v BIO kvalitě!